Loadıng 0

Blog

BÜTÜN DİJİTAL İHTİYAÇLARINIZA MÜHENDİSLİK ÇÖZÜMLERİ

2021’de SEO’yu Yeniden Tanımlayacak 6 SEO Sıralaması Faktörü

Geleneksel pazarlamaya göre sekiz kat daha yüksek bir orana sahip arama motoru optimizasyonu (SEO) güvenilir bir dijital pazarlama stratejisidir. Ancak, SEO algoritmaları sürekli güncelleniyor. Bu nedenle, şirketiniz bu yıl SEO’da başarılı olmak istiyorsa, 2021’in en büyük SEO sıralama faktörlerini anlamanız gerekir.

1. HTTPS

2020 yılında Google, web tarayıcısı Chrome'a ​​önemli bir düzeltme eki dahil olmak üzere 10'dan fazla ana algoritma güncellemesi başlattı. Güncelleme, Chrome'un kullanıcıları "HTTPS" URL'ine karşı "HTTP" olan web siteleri olan güvenli olmayan siteler hakkında uyarmalarını sağlar.
Bu güncelleme birçok işletme sahibini bir SSL sertifikasına yatırım yapmaya teşvik etti. Bir SSL sertifikası, web sitenize yalnızca HTTPS atama izni vermez, aynı zamanda sitenizin kullanıcı verilerini korumasını sağlar.

2. Kullanıcı Amacı

Google gibi arama motorları için yapay zekâ (AI), yalnızca arama amacını değil yazıların içeriğini belirleme konusunda da kritik bir araç haline geliyor. Bu gelişmiş teknolojilerle Google, kullanıcıların ne istediğini daha iyi anlıyor.
Şirketiniz için SEO stratejisinin 2021'in ötesine geçmesini istiyorsanız, kullanıcı niyetini düşünmeye başlamanız gerekir. En değerli anahtar kelimelerinize ve içeriğine göz atın ve kullanıcıların amaçlarına uyup uymadıklarını belirleyin. Eğer sıralamalarda yakın zamanda bir düşüş yaşadıysanız, içeriğinizin kullanıcılara istediklerini sağlamadığını gösterebilir. SEO stratejinizi hedef pazar perspektifinizden geliştirin ve sonuçlarınızı en üst düzeye çıkarın.

3. Mobil sayfa hızı

Google, geçtiğimiz yılda mobil hız güncellemesini de başlattı. Bu güncelleme ile şirketiniz öncelikli olarak mobilde ilk dizine geçmesini destekliyor, yani Google artık web sitelerini, mobil üzerinden yapılan arama sonuçlarına göre sıralıyor.
Mobil hız güncellemesi, Google’ın artık mobil sonuçlar için sayfa hızını bir sıralama faktörü olarak kullandığı anlamına geliyor. Bu, yavaş web sitelerinin arama sonuçlarında en üst sıralarda yer alamayacağı anlamına gelmese de yavaş bir sitenin arama sonuçlarında “üst sıralarda yer alma” olasılığını azaltıyor.
Yavaş mobil web sitesine sahip şirketler için, sayfa hızı optimizasyonu en önemli önceliktir. Google’ın ücretsiz PageSpeed ​​Insights aracıyla başlayın. PageSpeed ​​Insights ile ekibiniz mobil ve masaüstü web sitenizin hızını değerlendirebilir, ayrıca sitenizin hızını nasıl artıracağınıza dair yararlı ipuçları alabilirsiniz.

4. Tıklama oranı (CTR)

Google için, kullanıcılara alakalı arama sonuçlarını hızlı bir şekilde sunmak çok önemlidir. Bu nedenle, Google’daki arama sonuçlarının organik arama sonuçlarından daha fazlasını öne sürdüğü görülmüştür.
Web siteniz organik mobil arama sonuçlarının tıklama oranını yüzde 40'tan daha fazla azaltan bu unsurlarla rekabet etmelidir. Unutmayın, dünyadaki internet trafiğinin yüzde 50'den fazlası mobil cihazlardan geliyor.
Tıklama oranı arama sonuçlarındaki sıralamanızı doğrudan etkileyebilir. Google, web sitenizin tıklama oranının düşük olduğunu gördüğünde, web sitenizin yapılan aramayla alakalı olmadığını belirten bir sinyal alır. Yanıt olarak, sitenizin arama sonuçlarındaki etkinliğini azaltır.

5. E-A-T (Uzmanlık – Yetkinlik – Güvenilirlik)

Google’ın Kalite Değerlendirme Kurallarına aşina iseniz, Google’ın, internetteki herhangi bir içerik söz konusu olduğunda, E-A-T olarak da bilinen uzmanlık, yetkinlik ve güvenilirliğe önem verdiğini biliyorsunuzdur.
Ancak, İnternet’in 5,5 milyardan fazla web sayfasını barındırmasıyla birlikte, Google’ın kalite uzmanları ekibinin her web sitesine puan vermesi zordur. Bu nedenle Google, E-A-T standartlarını web siteleri için bir sıralama faktörü olarak değil, arama algoritması için bir hedef olarak görüyor.
İçerik oluşturma konusunda E-A-T'yi referans olarak kullanmalısınız. Okuyuculara doğru, güncel bilgiler sağlayan içerik yazmayı ve yayınlamayı hedefleyin. İçeriğinizi de kullanıcı dostu yapın; ek bilgiler vermeden önce bir okuyucunun ilk sorusunu yanıtlayın.

6. SERP (Arama Motoru Sonuçları Sayfası)

2020’de, bir dizi güncelleme Google’ın Doğal Dil Anlayışındaki (NLU) büyümesini vurguladı. NLU ile Google sadece kelimeleri değil, kavramları da anlamayı amaçlar. NLU’daki gelişmeler, Google’ın, arama sonuçları sözdizimindeki küçük farklılıkları tespit etmesine olanak sağlamıştır.
SERP'ler aracılığıyla ekibiniz, Google tarafından tespit edilen anahtar kelimelerin sözdizimini izleyebilir. Ayrıca, bu sayfalar, şirketinizin içerik stratejisini değiştirmenize olanak sağlar ve böylece ne türde bir içeriğin kullanıcı amacını karşıladığını da görebilirsiniz.
SERP'leri dahili SEO süreçlerinizin bir parçası haline getirerek 2021 SEO sıralamasında öne geçin. İçerik oluşturmadan önce, örneğin, tüm bu verileri bir araç üzerinden analiz etmek yerine, gerçek arama sonuçlarına ve sıralama sayfalarına bakın. Bu adımla, yalnızca web sitenize trafik çekmekle kalmaz, aynı zamanda satışları da ilgilendiren alakalı içerikler oluşturabilirsiniz.

01.